Weteringhof

Fietsen, varen en wandelen in de natuur

Van waterkant naar waterkant

Dat is kenmerkend voor een fietstocht in Weerribben-Wieden. Vele bruggetjes die je passeert. Ontbreekt er een brug, dan gaat het vervoer verder over water, zoals het pontje bij Jonen. Naast Weteringhof ligt fietsknooppunt 50, waarlangs diverse routes in Weerribben-Wieden lopen, zoals ‘Giethoorn – Blokzijl’, ‘Rondje Weerribben’ en ‘Steenwijk en Nationaal Park’. Maar je kunt ook op de fiets stappen en je eigen route bepalen. In de buurt zijn goede fietspaden en er valt genoeg te zien.

Prachtige routes in Weerribben-Wieden om te wandelen

Vanuit Weteringhof zijn er niet alleen prachtige fietsroutes, maar ook prachtige wandelroutes die op loopafstand gestart kunnen worden. Voor de geoefende wandelaars, maar ook de kleine routes van 3 – 10 km. Er liggen 24 startpunten in Weerribben Wieden. Ook zijn er in de buurt verschillende locaties waar er onverharde paden zijn en waar je vrij mag lopen, het hele jaar door.

Met een boot of kano

Naast de weg is het gebied ook te verkennen vanaf het water met een boot of kano. De Wetering heeft een directe open vaarverbinding met de Friese meren, de aangrenzende Weerribben, de Beulaeckerweide en het Giethoornse meer. Maar ook Blokzijl, Giethoorn of het dorpje Nederland zijn vanuit ons prima te bevaren met boot of kano. Vaar door de groene tunnels van moerasbossen en geniet even later van het weidse uitzicht van de hooi- en rietlanden via aangewezen routes of gewoon op de bonnefooi. Namens Tourist Boats kunnen wij de gasten van Weteringhof een huurboot aanbieden.

Meer informatie over boot verhuur via Weteringhof →

We helpen jullie graag met het vinden van de juiste route!

Scroll naar boven